De leukste dingen om te doen in Ajaccio, Corsica

De leukste dingen om te doen in Ajaccio, Corsica 

Ajaccio is een charmante mediterrane stad met de bijnaam ‘Keizerlijke Stad’. Deze historische stad heeft een luxueuze reputatie die gigantisch is beïnvloed door Napoleon Bonaparte. In de chaotische straatjes van de oude stad is het huis waar Napoleon in 1769 werd geboren te vinden. Tegenwoordig herbergt het huis een museum ter nagedachtenis aan de Keizer der Fransen. Overdag bruist het in Ajaccio van de toeristen en strandgangers, ’s avonds is het de beurt aan feestgangers. Ga goed voorbereid op reis om maximaal te genieten van deze buitengewone stad. Wil je in een keer de hele stad gezien hebben? Voor €11 boek je een Open-Top bus. Klik hier!

De leukste dingen om te doen in Ajaccio, Corsica - Reiskick

Bezoek Ajaccio’s oude stad 

Ajaccio heeft een prachtige baai. In de zomer heeft de stad een sprankje Côte d’Azur met haar pastelkleurige gebouwen, goed gevulde terrassen en stranden. Het historisch museum is gelegen in smalle steegjes, omgeven door fris gekleurde huizen en palmbomen. Dwaal door de stad over de geplaveide straten waar op iedere hoek van de straat weer iets anders valt te ontdekken. Passeer de iconische kerk, de keizerlijke kapel, het plein Place Foch en de stadsmuren.

Boot in Corsica, haven Ajaccio - Reiskick

Check Point de la Parata

Voor in de golf van Ajaccio ligt Pointe de la Parata. Omgeven aan de zijkant door een reeks steile toppen van zwart graniet staat op het voorland op 55 meter hoogte een Genuese toren. Het is gebouwd als onderdeel van het netwerk torens, om het eiland en de kust te versterken tegen aanvallen van Noord-Afrikaanse piraten. De zeerovers waren actief in de 16de eeuw. Het is mogelijk de toren te beklimmen. 

Check Point de la Parata, Ajaccio Corsica - Reiskick

Doe kennis op over de Bonaparte’s 

Breng een bezoek aan Paleis Fesch-Musée des Beaux-Arts. Hier wordt prachtige kunst tentoonstelt die is verzameld door de oom van Napoléon. Het Museum voor Schone Kunsten is vernoemd naar de oom van Napoleon Bonaparte, Joseph Fesch. Hij is de voormalige aartsbisschop van Lyon en startte dit museum in het begin van de 19de eeuw. 

Benieuwd naar het huis waar keizer Napoleon Bonaparte geboren is? In Ajaccio heb je de kans om het vier verdiepingen hoge gebouw te bezoeken. Gedecoreerd met meubelstijl van de familie uit de 18de eeuw. Het huis is in van 1600 tot 1923 in handen geweest van de familie Bonaparte. Voor diegene die niet genoeg kan krijgen van de Bonapartes zou eens een kijkje kunnen nemen in het stadhuis. Hier liggen de meest aangrijpende stukken die in 1936 door de familie zijn gedoneerd aan Ajaccio. 

Uitzicht Ajaccio Corsica - Reiskick

Koel af met een van de watersporten

In de stad heb je oneindige mogelijkheden voor het beoefenen van activiteiten op het water zoals kajakken, surfen, peddelsurfen, jetski, snorkelen en surfen. De meeste stranden hebben een eigen watersportcentrum en in de haven zijn verhuurbedrijven van zeil- en motorjachten. Het is ook mogelijk om rondleidingen te boeken naar de mooiste baaien in de buurt van Ajaccio. Zorg dat je niks mist, bekijk hier de mogelijkheden voor een trip. 

Waterscooter / Jetski in Ajaccio - Reiskick

Overnachten in Ajaccio 

Als je op zoek bent naar een grote selectie hotels in Ajaccio raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. 

Om je voorruit te helpen hebben we een aantal goed beoordeelde accommodaties op basis van prijs voor je opgesomd.

Goedkoop verblijf - Hôtel Spunta Di Mare is perfect gelegen aan de kust en rand van het centrum van Ajaccio. 

Verblijven in een appartement -  Residence Kalliste appartementen liggen zowel in de buurt van de zee als ook de oude stad. In de appartementen is airconditioning aanwezig. 

Middenklasse overnachting - Best Western Ajaccio Amirauté heeft een prachtig uitzicht over de stad en de oude haven. Het heeft een zwembad en uitgebreid ontbijt.

Luxe overnachten - Het Palazzu U Domu ligt in de oude binnenstad van Ajaccio op 300 meter van het strand en is gevestigd in een oud herenhuis.

HOtel Palazzu U Domu Ajaccio Corsica - Reiskick