De leukste route door Bastia, Corsica

De leukste route door de havenstad Bastia, Corsica    

De op een na grootste stad en belangrijkste haven van Corsica is Bastia, gelegen in het noordoosten van het eiland. Bastia is de hoofdstad van Haute-Corse en ligt aan de voet van de noordwaarts wijzende vinger van Cap Corse. De prominente pastel geel en roze gekleurde Genuese citadel domineert de skyline van Bastia. Om je te verzekeren dat je de belangrijkste hoogtepunten van deze charmante stad niet mist, delen we graag deze route met alle bezienswaardigheden en niet te missen attracties in de buurt. Ook geven we een aantal suggesties voor de beste accommodatie, afhankelijk van je budget.

Skyline van Bastia

Dus, wat zijn de beste dingen om te doen in Bastia en waar te verblijven? We beginnen met de leukste route door deze oude havenstad. Het centrum is redelijk compact en dus prima om wandelend te verkennen. In Bastia rijden ook toeristentreintjes. In onze optie mis je dan te veel leuke straatjes en kiekjes welke je te voet wel passeert. 

Start op het Saint-Nicolas plein

Vanaf het grote Saint-Nicolas plein starten we met de kennismaking van Bastia. De promenade kijkt uit op de veerboten haven en is een van Frankrijks grootste pleinen. Omgeven door palmbomen en rijk aan restaurants is het een prachtige bruisende plaats waar het hele jaar door evenementen worden georganiseerd. Op zondag ochtend vindt hier een vlooienmarkt plaats. Op het plein staat een beeld van Napoleon gekleed als romeinse keizer, een oorlogsmonument en de toerist info waar je een plattegrond kunt halen van Bastia. 

Sain Nicolas plein Bastia Corsica Sain Nicolas plein Bastia
Sain Nicolas plein

Ontdek de Napoleonstraat

Deze voetgangersstraat grenst aan het Saint-Nicolas plein en ligt in de oudste wijk van Bastia. De straat zit vol met souvenirwinkeltjes, ambachtelijke winkels en het heeft twee monumenten. De kapel van Saint-Roch uit 1604 met veel gouden ornamenten en de bidplaats Immaculate Conception gebouwd in 1611. Via Allee de la Creation kom je uit op de marktplaats. Ieder weekend wordt hier een markt gehouden met lokale producten zoals Corsicaans kaas, kruiden en vleeswaren. 

Toegangspoort Bastia
Straten in Bastia, Corsica

Bezoek de Sint-Johannes-de-Doperkerk

Dicht gelegen bij het marktplein en is de grootste kerk van Corsica. Deze barokke kerk heeft twee klokkentorens en werd gebouwd tussen 1636 en 1666. Verderop vanuit de oude haven heb je een prachtig uitzicht op de kerktorens. 

Lunchen in de oude haven

Deze oude haven is een prachtige plaats omgeven met vele bars en restaurants. Aan de ene kant geniet je een prachtig uitzicht op de oude citadel, aan de andere kant zie je de Sint-Johannes-de-Doperkerk boven de oude gebouwen uitreizen. Dit is wat ons betreft “de” plaats voor een lekkere maaltijd en een wijntje natuurlijk. ’s Avonds is het een levendige plaats ondersteund door muziek. 

Havenstadje Bastia in Corsia

Beklim de monumentale Romieu-trappen

Ten zuiden van de haven liggen de Romieu tuinen. Via de monumentale trappen kom je in tuinen die het lager gelegen gedeelte van de stad verbinden met de oude citadel. Vanuit hier geniet je van prachtige uitzichten op de stad. Onder de schaduw van de grote bomen is het een heerlijke wandeling. Liever niet wandelen? Loop dan onder bij de trap rechtdoor, hier vindt je een lift. 

Slapende kat op scooter

De citadel van Bastia

Volg het pad naar boven en kom via de oude muur uit bij de citadel van Bastia. Via de Louis XVI poort kom je de citadel binnen, dit was vroeger de enige manier om in de stad te komen. In het jaar 1380 werd de citadel gebouwd. Dwaal door de pittoreske straatjes en geniet van de pastelkleurige huisjes. De mooiste plaatsen om te bezoeken zijn de Sint-Maria-Kathedraal, de Heilige-Kruis broederschap gebedshuis en het historische museum van Bastia – The Governors Place. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van Corsica en Bastia in het speciaal. Geniet van een drankje met uitzicht op zee in een van de restaurantjes. 

Bezienswaardigheden in Bastia Straten in Bastia

Overnachten in Bastia 

Goedkoop overnachten in Bastia - Chambre avec balcon Bastia centre ligt in Bastia en heeft een balkon, en ligt op 600 meter van het strand. 

Middenklasse overnachten – In de Citadel overnachten met uitzicht op de oude haven kan bij Penthouse au coeur de la Citadelle voor een schappelijke prijs. 

Luxe overnachten in Bastia - Hôtel Des Gouverneurs is een prachtig hotel gelegen in de citadel van Bastia. Vanuit hier geniet je een adembenemend uitzicht!  

Hotel bastia Hotel Bastia