Wat te doen in Calvi, Corsica? De 6 leukste tips

Wat te doen in Calvi, Corsica? De 6 leukste tips

De voorbeeldige citadel van Calvi stijgt op kilometers afstand boven het water uit en domineert het aanzicht van de stad. De grote maanvormige baai heeft mooie stranden en de haven die vol ligt met luxe jachten schittert onder de citadel. Wandelen door de geplaveide steegen is een heus genot. Op de achtergrond is de Calvi omgeven door bergen en bossen. In de zomermaanden overspoeld de plaats met toeristen en bewoners vanuit de bergen die hier komen genieten van de charme. In deze blog vertellen we over de leukste bezienswaardigheden en beste plaatsen om te overnachten. 

Wat te doen in Calvi, Corsica? De 6 leukste tips

1. Wandel door de stad

Calvi is een relatief kleine, eenvoudig beloopbare stad met veel lokale winkels en restaurants. In de hoofdstraat staat een roze barokstijl kerk genaamd Sainte-Marie-Majeure. De huizen zijn geschilderd in verschillende kleuren, en de straten en steegjes zijn geplaveid en geven zo nu en dan een glimp op de jachthaven. Val tijdens het rondslenteren binnen in een van de vele souvenirwinkeltjes. 

Roze barokstijl kerk genaamd Sainte-Marie-Majeure in Calvi - Reiskick

2. Verken de beeldschone Citadel 

Al lopende door de steegjes bergopwaarts kom je aan de voet van de citadel. Gelegen boven op de heuvel kijkt het uit over het water en de stad achter zich. De middeleeuwse bouwwerken staan hier sinds de 12de eeuw en zorgde voor de verdediging van Calvi. Tegenwoordig leent het zich voor een perfecte wandeling. Langs het kronkelende pad omhoog leidt naar diverse mooie panoramische uitzichten. De ingewikkelde bouw van de citadel zorgt voor een wirwar aan stegen en niveaus in alle richtingen. Neem hier dus zeker de tijd voor. 

Citadel van Calvi - Reiskick

3. Loop over de rand van de haven

Een wandeling door de haven omringt je met jachten en vissersboten in vele soorten en maten. Op de achtergrond steken de bergen uit. Het pad langs het water heeft de naam Quai Landry, gevuld met bars en restaurants. Voor een borrel of goed diner is dit the place to be. Vele van de horecagelegenheden zijn gespecialiseerd in Cocktails en ijscoupes. 

Wandeling over de rand van de haven in Calvi, Corsica - ReiskickDSC_3482
Wandeling over de rand van de haven in Calvi, Corsica - ReiskickDSC_3465

4. Beoefenen van watersporten

Even genoeg van alle rust boek je een van de vele mogelijke activiteiten aan de haven. Trek uit op een excursie zoals duiken, jetskiën, zeevissen of beoefen een van de verschillende peddel sporten. Aan het strand liggen en genieten van de zon en verfrissende duik doe je voorbij het strand. 

Uitzichtfoto Calvi, Corsica - Reiskick

5. Ga op excursie naar natuurreservaat-Scandola

Vertrek met een bootexcursie naar het bekende natuurreservaat Scandola. Geniet bij het uitvaren van de skyline van Calvi. Rode granietrotsen verdwijnen in de heldere zee in het opmerkelijke natuurreservaat Scandola. Het bijzondere zeeleven en de activiteit van verschillende vogels heeft het park een notatie op de UNESCO werelderfgoedlijst gegeven. De onderwaterwereld bestaat uit 450 soorten algen en 125 vissoorten die in het reservaat worden beschermd. Let op, in het natuurreservaat gelden strenge regels. 

Bootexcursie natuurreservaat Scandola, Calvi - Reiskick
UNESCO Scandola, Calvi - Reiskick UNESCO Scandola, Calvi - Reiskick

6. Verblijven in Calvi doe je het beste hier

Het charmante stadje herbergt goede plaatsen om te overnachten. Onze favorieten hebben we hier voor je opgesomd in verschillende categorieën. Boek je via een van de links kun je gratis annuleren tot kort voor aankomst. Calvi is een populair stadje dus zorg dat je het hotel op tijd vast hebt liggen.

Goedkoop overnachten kan in Casa Vecchia, je kunt kiezen tussen een appartement of hotelkamer. Bij de accommodatie is een zwembad aanwezig. 

Verblijf in Hôtel les Arbousiers voor een schappelijke prijs en zit je gevestigd in de buurt van alle hotspots. 

Voor een middenklasse verblijf raden we Hotel Revellata aan. Het hotel heeft een zwembad, spa en fitness en is slechts 450 meter verwijdert van de haven.

Wat te doen in Calvi, Corsica?
Nachtfoto van Calvi in Corsica - Reiskick