Alle informatie voor je rondreis door Brazilië

De ultieme rondreis door Brazilië

Brazilië heeft prachtige natuur en bruisende steden. Gooi je heupen los tijdens de samba, verken oerwouden en kom bij op hagelwitte stranden. Dat klinkt nog een als vakantie, vind je ook niet? Brazilië is een enorm land dat veel te bieden heeft. Dus waar ga je wel en niet naar toe? Op deze pagina vind je onze tips om een succes te maken van jouw ontmoeting met Brazilië!

Reiskick Rio de Janeiro Sugar leaf mountain (6)

Klimaat en beste reistijd voor Brazilië

Brazilië heeft verschillende klimaatzones, niet gek natuurlijk als je kijkt naar de omvang van het land. Verschillende bestemmingen zijn het hele jaar goed te bereizen, toch is het belangrijk wat basisgegevens te hebben voor je naar het land vertrekt. Brazilië kent over het algemeen een regenseizoen (vaak in de zomer) en een droog seizoen. Regen is de belangrijkste factor die beschouwt moet worden bij het plannen van een vakantie. Bekijk hier het klimaat en beste reistijd voor Brazilië – Rio de Janeiro en Sao Paulo. 

Reiskick Rio de Janeiro Sugar leaf mountain (10)

De reisroute 

Brazilië is een onderdeel van een rondreis door Zuid-Amerika. Ongeveer 24 dagen lang reisden we door het prachtige continent. Vanuit Salta (Argentinië) zijn we naar Iguazú gevlogen in Brazilië. De vlucht duurde ongeveer twee en een half uur. Na de Iguazú-watervallen gezien te hebben zijn we naar Sao Paulo gevlogen. Op het airport pakte we een taxi (boek hier een taxi). Deze bracht ons naar het sfeervolle koloniale dorp Paraty omgeven door het Atlantische regenwoud, tal van watervallen en mooie stranden. Op dezelfde manier reisde we naar Rio de Janeiro. Na de bijzondere ontmoeting met Zuid-Amerika vlogen we terug naar Amsterdam Schiphol. 

Reiskick Paraty (17)
Booking.com

Iguazú-watervallen

Dit verbluffende natuurverschijnsel, Iguazú-watervallen, mag niet missen tijdens je rondreis door Zuid Amerika. Bezoek de langste en meest indrukwekkende waterval ter wereld. De Iguazú Falls bestaan uit meer dan 200 watervallen tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. De watervallen zijn verspreid over bijna drie kilometer. Bekijk hier de ultieme gids voor het bezoeken van de Iguazú-watervallen.

Reiskick Iguazu brasil (6)

Paraty 

Paraty is een koloniaal dorp gesticht door de Portugezen gelegen in de zuidpunt van de staat Rio de Janeiro. Ooit was dit een bloeiende goud haven. Nu wordt het charmante stadje gekenmerkt als een van de meest sfeervolle plekken in Brazilië. De eeuwenoude architectuur is hier goed bewaard gebleven. Rondom het stadje liggen tal van mooie stranden. De omgeving is rijk aan activiteiten en attracties. Zorg dat je deze top 5 redenen om Paraty te bezoeken leest voor je verblijf. 

Reiskick Paraty (7)
Reiskick Paraty (10) Reiskick Paraty (5)

Rio de Janeiro

De stad Rio de Janeiro combineert het beste van de stad met natuur en de mooiste stranden. De ligging tussen de bergen en zee is zo spectaculair dat UNESCO de verbluffend mooie locatie Rio op de werelderfgoedlijst heeft gezet. Deze kleurrijke metropool ken je ongetwijfeld van het Jezus Christus beeld en de carnavalsfeesten. De iconische stad mag je niet missen tijdens je reis naar Brazilië. Bekijk hier de 7 top activiteiten in Rio de Janeiro.

Reiskick Rio de Janeiro Christus de verlosser (2)
Reiskick Rio de Janeiro Sugar leaf mountain (8)