De ultieme rondreis door Zuid-Amerika

De ultieme rondreis door Zuid-Amerika 

In Zuid Amerika zijn veel populaire reisbestemmingen zoals Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië. Het continent wordt gekenmerkt door de antieke indianenstammen een relaxte cultuur en levendige muziek. Verder vind je hier het machtige Andes gebergte, prachtige stranden, natuurgebieden, watervallen, zoutvlaktes, Inca-ruïnes  en nog veel meer. Ben jij van plan het continent Zuid Amerika te gaan verkennen? Dan hebben we hier een rondreis die je rondleidt naar de mooiste bezienswaardigheden.

Reiskick Uyuni jeep safari (32)

Hoe plan je de ultieme rondreis door Zuid-Amerika? 

Hoe plan je nou de ultieme rondreis door Zuid-Amerika? Het continent kent zoveel prachtige bestemmingen en bezienswaardigheden dat het moeilijk is om uit te kiezen! Doordat wegen, het openbaar vervoer en vluchten in Zuid-Amerika goed geregeld zijn, geeft het de mogelijkheid om meerdere landen te adoreren tijdens je rondreis. 

Normaal kozen we bij het plannen van een rondreis, zoals China en Costa Rica, om te focussen op het verkennen van een land. Deze rondreis hebben we samengesteld op basis van onze bucketlist bezienswaardigheden. Hoogte punten zoals Machu Picchu in Peru, zoutvlaktes van Bolivia, het verbluffende natuurverschijnsel Iguazu Falls tussen Argentinië en Brazilië, de levendige stad Rio de Janeiro en nog veel meer komen in deze rondreis voor.

Reiskick Uyuni (1)

De route door Zuid-Amerika

Ben jij opzoek naar de ultieme Zuid-Amerika rondreis? Dan kun je stoppen met zoeken. Laat je onderdompelen in een gevarieerde en verrassende rondreis door Zuid Amerika. Lees hier hoe wij in 24 dagen een aantal van de mooiste highlights hebben bezocht. Wij zijn door Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië gereisd. Klaar om bezienswaardigheden van je bucketlist te strepen? 


Wij vlogen vanuit Amsterdam naar Lima (Peru) waar onze reis startte. De vlucht met KLM duurde ongeveer twaalf uur. Na 24 dagen vlogen we terug van Rio de Janeiro (Brazilië) naar Amsterdam. Hier volgen de stappen van de ultieme rondreis door Zuid-Amerika. 

Reiskick kaart Zuid Amerika nieuw-01

De route door Peru

Peru is een fantastische reisbestemming met prachtige natuur en een rijke historie. Vanaf Amsterdam vlogen we naar de hoofdstad van Peru, Lima. Aangezien in Lima niet zo heel veel te zien is, hebben we hier slechts één overnachting gehad. We zijn de tweede dag doorgevlogen naar Cusco. Vanuit Cusco hebben we de bus en trein naar Machu Picchu gepakt. Dit was een flinke reis in de eerste dagen.

Na twee overnachtingen Machu Picchu zijn we terug naar Cusco gereisd. Hier hebben we twee nachten geslapen. Vanaf Cusco zijn we met een touringcar naar Puno afgereisd. Onderweg hebben we bij verschillende bezienswaardigheden een stop gemaakt, waaronder het hoogste punt (ongeveer 4.500 meter) en twee Inca ruïnes. 

Bij Puno zijn we de grens overgestoken naar Copacabana in Bolivia. In totaal zijn we acht dagen in Peru geweest. Bekijk hier alle informatie voor je rondreis door Zuid-Amerika, Peru.

placeholder image

De route door Bolivia

Bolivia is de bestemming voor avonturiers, natuur liefhebbers en reizigers op zoek naar een authentieke ervaring. Vanuit Puno (Peru) zijn we met de bus naar de grens van Bolivia gebracht. Hier steek je te voet de grens over. Met een busje vanuit Bolivia zijn we naar Copacabana gebracht. Na Copacabana zijn we op de zelfde manier doorgereisd naar La Paz.


Na twee dagen in La Paz te zijn geweest, zijn we naar Uyuni gevlogen. Hier vandaan begon onze jeep tour door de ongerepte natuur. Zoutvlaktes, gekleurde meren, flamingo’s, impala’s, struisvogels en prachtige bergen hebben we hier getrotseerd. Na deze fantastische ervaring zijn we de grens over gegaan naar Chili, daar zijn we met een touringcar naar Argentinië gebracht. Let onderweg op, je trotseert de rainbow mountains. We zijn in totaal 7 dagen in Bolivia geweest. Check hier alle informatie voor je rondreis door Zuid-Amerika, Bolivia.

Reiskick Isla del Sol (11)
Vlaggetjes in Uyuni Bolivia

De Route door Argentinië

Argentinië mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid Amerika. Het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en niet te vergeten onze koningin Maxima. Er zijn oneindig veel redenen om dit land eens te bezoeken, met deze rondreis proef je een klein beetje Argentinië.

Tijdens onze reis zijn we bij Bolivia de grens overgegaan naar Chili. Na ongeveer drie kwartier rijden arriveer je in het dorp San Pedro. Hier is een busterminal (de Atacama Geminis bus station). Vanuit deze terminal pakte wij een bus naar Salta. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen bij de rainbow mountains. Bergen met allerlei kleuren als bruin, rood, groen, geel in lagen. Soms horizontaal, soms verticaal. Ook passeer je de zoutvlaktes van Argentinië. Deze zijn lang niet zo indrukwekkend als dat je in Bolivia hebt gezien. Vanuit Salta zijn we naar Puerto Iguazú gevlogen. Lees hier alle informatie voor je kennismaking met Argentinië.

Reiskick Iguazu falls (15) Reiskick Salta (8) (1)

De route door Brazilië 

Brazilië heeft prachtige natuur en bruisende steden. Gooi je heupen los tijdens de samba, verken oerwouden en kom bij op hagelwitte stranden. Dat klinkt nog een als vakantie, vind je ook niet? 


Vanuit Salta (Argentinië) zijn we naar Iguazú gevlogen in Brazilië. De vlucht duurde ongeveer twee en een half uur. Na de Iguazú falls gezien te hebben zijn we naar Sao Paulo gevlogen. Op het airport werden we opgewacht door een taxi. Deze zette ons af in het sfeervolle koloniale dorp Paraty omgeven door het Atlantische regenwoud, tal van watervallen en mooie standen. Dezelfde taxi bracht ons naar Rio de Janeiro. Na de bijzondere ontmoeting met Zuid-Amerika vlogen we terug naar Amsterdam Schiphol. Klik hier voor meer informatie over het prachtige Brazilië. 

Reiskick Rio de Janeiro Christus de verlosser (2)
Reiskick Rio de Janeiro Sugar leaf mountain (6) Reiskick Rio de Janeiro Lapa wijk 1 (1)