9 tips voor een rondreis door Egypte

9 tips en tricks voor een rondreis door Egypte

Egypte is het land van de eeuwenoude piramides, de farao’s, tempels en koningsgraven. Ontdek de indrukwekkende historie van één van de oudste beschavingen ter wereld, het oude Egypte. Maak kennis met de Nubische woestijn bevolking en de groene oevers van de Nijl. Om jou tijd te besparen hebben we 9 tips en tricks opgesteld voor jouw rondreis door Egypte. 

9 tips rondreis door Egypte - Reiskick

#1 Lees jezelf goed in! 

Egypte heeft een eeuwenoude geschiedenis, talloze tempels en oude sites. Tenzij je gespecialiseerd bent in de geschiedenis van Egypte, kan het je al snel teveel worden. Natuurlijk heeft het land goede geaccrediteerde gidsen, maar een goede voorbereiding zal het bezoek sterk verbeteren. Door jezelf in te lezen en wat van de farao’s en goden of te weten, zal je de toeristische trekpleisters uit het oude Egypte beter doen begrijpen. 

Opper Egypte - Reiskick tips Moskeeën in Egypte - Reiskick

#2 De beste reistijd voor Egypte

Egypte is een zonzeker land dat het hele jaar te bereizen is. Temperaturen kunnen landinwaarts alleen wel erg hoog zijn. In de zomermaanden zijn hier temperaturen van 40 graden of hoger. De beste reistijd is van half maart tot half mei en van half september tot en met half november. De wintermaanden zijn koeler, ongeveer 20 graden. De temperatuur van de rode zee komt eigenlijk nooit onder de 20 graden. Hier kun je dus het hele jaar door genieten. Ook in Caïro zijn het jaar rond aangename temperaturen. Voor een rondreis kun je echter beter de zomer vermijden!

Beste reistijd voor Egypte - Reiskick

#3 Vermijden van drukte

Als je iemand bent die niet van drukte houdt, kom je misschien in de verleiding om later op de dag bezienswaardigheden te bezoeken. Het vermijden van drukte betekent dus vaak dat je de zon trotseert. ’s Middags lopen temperaturen al snel hoog op. Als je denkt schaduw te hebben zit je mis. De zon staat namelijk pal boven je. Mocht je schaduw vinden, is het daar ook bijna niet te houden. Helaas weet de menigte het soms het beste.. wil je de drukte vermijden, start dan, vooral in het hoogseizoen, extra vroeg zodat je als een van de eerste bij de bezienswaardigheid bent.

Rondreis Egypte tips - Reiskick

#4 Bezoeken van een Piramide

Blijf kalm bij het bezoeken van de Piramides. De smalle gangetjes kunnen verstikkend aan doen voelen. Ook hangt hierbinnen weinig zuurstof en een wat muffe lucht. Met name bij de stijging kan het zwaar zijn. De overige stukken en de terugweg gaan gemakkelijk!

Bezoek een Piramide in Egypte - Reiskick

#5 Veiligheid

Alle toeristische trekpleisters zijn erg goed bewaakt. Overal zijn wegblokkades of Egyptische politie te vinden. Op verschillende plaatsen staat zelfs het leger zoals bij de Aswandam. Voorheen waren veel sites vervuild, tegenwoordig worden de terreinen beter bijgehouden. 

9 tips voor Egypte - Reiskick

#6 Hygiëne

Egypte is over het algemeen onhygiënisch (met namen Hurghada) waardoor veel toeristen ziek worden. Zorg dat je voldoende voorbereid bent met ontsmettingsdoekjes, diarreeremmers en bijvoorbeeld ORS. De lokale apotheek in Egypte heeft vaak betere middeltjes om voedselvergiftiging te bestrijden. 

Koop niet zomaar drinken of eten op straat, als je dat wel doet, let op dat de seal aanwezig is. Vermijd zeker rauwe groenten, ijs(blokjes), salades en gepeld fruit. Ook als je in een goed hotel slaapt is het af te raden om deze producten te consumeren.

Hygiëne Egypte rondreis - Reiskick Hygiëne Egypte rondreis - Reiskick
Booking.com

#7 Betalen in Egypte 

In Egypte wordt de valuta Egyptische Pond gebruikt. Voor 1 euro heb je 18,13 Egyptische ponden. Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt, op verschillende plaatsen is het lastig om te pinnen. Alle biljetten worden over het algemeen overal geaccepteerd. Klein contante is belangrijk voor taxi’s en fooien, op verschillende plaatsen is het lastig om wisselgeld terug te krijgen. Het geven van fooi is in Egypte zeer gebruikelijk. Gidsen, poetsdames en tassendragers verwachten over het algemeen fooi. In restaurants wordt zo’n 10% fooi gegeven. Bij verschillende souvenirwinkeltjes is het mogelijk met euro’s te betalen.

Betalen in Egypte - Reiskick

#8 Laat je drone thuis

Het Egyptische Ministerie van Defensie verbiedt het gebruik en bezit van een drone. Vaak al op het vliegveld worden de vaartuigen in beslag genomen. Overtreders riskeren een zware boete of zelfs gevangenisstraf. Wanneer je het niet nodig hebt raden we je aan dit gedoe te voorkomen. 

#9 Visum voor Egypte

Visum voor Egypte is eenvoudig aan te vragen. Dit is echter ook gewoon mogelijk bij aankomst op het vliegveld in Egypte. Voor het aanvragen heeft het paspoort een minimale geldigheid nodig van 6 maanden na je geplande retourdatum. Op het vliegveld kost een visum ongeveer 34 euro per persoon. Let wel op, prijzen zijn aan verandering onderhevig. Indien je met een privétour of groepsreis naar Egypte reist, zullen de reisorganisatoren dit ook voor je regelen.

9 tips voor een rondreis door Egypte - Reiskick