De ultieme rondreis door Egypte

De ultieme rondreis door Egypte

Egypte is het land van de eeuwenoude piramides, de farao’s, tempels en koningsgraven. Ontdek de indrukwekkende historie van één van de oudste beschavingen ter wereld, het oude Egypte. Maak kennis met de Nubische woestijn bevolking en de groene oevers van de Nijl. Sluit de rondreis af aan de Rode Zee in een van de heerlijke resorts. Spreek Egypte jou aan en wil je een indrukwekkende complete rondreis? Dan delen we graag deze ultieme rondreis door Egypte met jou. 

Aboe Simbel Egypte - Reiskick

De route door Egypte

Wanneer je een rondreis gaat maken door Egypte, kun je de meeste bezienswaardigheden goed zien in twee weken tijd. Het land bestaat voor een groot gedeelte uit woestijn, midden door het land stroomt de rivier de Nijl en het land grenst aan de Rode- en Middellandse Zee. Vliegen vanaf Nederland of België naar Egypte duurt zo’n vier á vijf uur. 

Reizen door Egypte is vrij eenvoudig. Het land kent een treinnetwerk die voor westerse begrippen goedkoop zijn (vijf euro voor een treinrit eerste klas). De treinen rijden daarbij redelijk vaak. In het land zijn er verschillende bestemmingen waar geen trein heen gaat, in die gevallen zijn busdiensten actief. Als je de keuze hebt zouden we altijd de trein aan willen raden, door vele checkpoints op de weg kan het zijn dat je met de bus veel vertraging oploopt. Over de Nijl varen cruiseschepen waardoor je jezelf kunt laten vervoeren. Dit is de mooiste transport optie van het land als je het ons vraagrt. Heerlijk rustig drijvend over de Nijl geniet je van de omgeving. De ultieme rondreis door Egypte loopt als volgt: 

Reiskick kaart Egypte

Luxor

Laat je in Luxor onderdompelen in het oude Egypte, het is een groot openluchtmuseum. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte. Door de vele archeologische bezienswaardigheden is de plaats een toeristische trekpleister. Dagenlang kun je graftombes, mummies en tempels bezoeken. Na het verkennen van de top bezienswaardigheden van Luxor, zijn we onze rondreis ontspannen begonnen met een Nijlcruise richting Aswan. Lees hier alle 8 x tips en bezienswaardigheden van Luxor.

Luxor beleef opper Egypte - Reiskick De Tempel van Luxor Egypte - Reiskick

Edfu

Vaar vanuit Luxor ontspannen over de Nijl richting Aswan. Vanaf het dek geniet je van de vergezichten over de woestijn, groene akkers en huizen van leem. Onderweg stopt de boot in Edfu en Kom Ombo. Deze twee steden liggen tussen Esna en Aswan. In Edfu staat de immens grote tempel van Edfu, genaamd Horus. Bezoek dit vredige handelsstadje Edfu en de goed bewaarde Tempel van Horus.

Edfu en de goed bewaarde Tempel van Horus - Reiskick

Kom Ombo

Vaar vanuit Luxor ontspannen over de Nijl richting Aswan. Vanaf het dek geniet je van de vergezichten over de woestijn, groene akkers en huizen van leem. Op een berg in een bocht van de Nijl, waar in de oudheid heilige krokodillen in de zon aan de rivieroever lagen, staat de Tempel van Kom Ombo. Dit is een van de mooiste tempels van de Nijlvallei. Uniek voor Egypte is dat deze tempel is opgedragen aan twee goden. Bekijk hier onze tips voor de Tempel van Kom Ombo.

Tempel van Kom Ombo - Reiskick Egypte

Aswan

Aswan is de meest zuidelijke plaats, gelegen in het Nijldal van Egypte. Diverse tempels en de Aswan Dammen zijn hier gelegen, maar het wordt vooral gebruikt als vertrekplaats naar Aboe Simbel. Voor velen is dit het vertrek of eindpunt van de Nijlcruise. Deze relaxte stad is bezaaid met palmbomen aan de kustlijnen en voelt veel anders dan andere Egyptische plaatsen. Om je te helpen bij het plannen van je bezoek, zijn hier 9 tips en weetjes over Aswan. 

Aswan - de ultieme rondreis door Egypte - Reiskick

Aboe Simbel

Aboe Simbel behoort tot de meest opmerkelijke tempels van het oude Egypte. Het complex bestaat uit twee enorme tempels, uitgehakt uit rotswanden. De tempels zijn gemaakt voor de machtige farao Ramses II en zijn vrouw. De grottempels zijn zo groot dat je geïmponeerd zal worden. De beelden hebben elk een hoogte van  twintig meter! Opmerkelijk is dat het gehele complex is verplaatst vanwege de aanleg van de nieuwe Aswandam. De tempels van Aboe Simbel staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Lees hier alles over Aboe Simbel, de wonderlijke tempels die compleet verplaatst zijn voor een dam. 

Aboe Simbel - Ultiem Egypte Reiskick
Booking.com

Caïro

Vertrek vanuit Aswan met een nachttrein naar Caïro. Caïro is de hoofdstad van Egypte en telt maar liefst 20 miljoen inwoners. Daarmee is het de grootste stad van Afrika, het Midden-Oosten en behoort het tot de grootste steden van de wereld. Deze stad kun je niet missen tijdens je rondreis door Egypte. Deze levendige metropool biedt afwisselende bezienswaardigheden zoals musea, eeuwenoude moskeeën, piramides en sfinxen. Check hier alle belangrijke informatie en tips voor je bezoek aan Caïro. 

Tulun Moskee, grootste moskee Caïro - Reiskick Piramides van Gizeh Caïro Egypte - Reiskick

Hurghada

Na een aantal dagen door de woestijn te hebben geploeterd, om de mooiste schatten van het Oude Egypte te bekijken, is het in Hurghada heerlijk bij komen. Met de bus reisde we af naar deze badplaats. Hurghada ligt aan de Rode zee waar een ideaal strand klimaat heerst. De hagelwitte stranden en het kraakheldere water zullen je goed bevallen. Mede daardoor is Hurghada uitgegroeid tot populairste vakantiebestemming van Egypte.

Hurgada kameel rijden - Reiskick