De badplaats Hurghada in Egypte | Reiskick

Hurghada, de populairste vakantiebestemming van Egypte

Na een aantal dagen door de woestijn te hebben geploeterd, om de mooiste schatten van het Oude Egypte te bekijken, is het in Hurghada heerlijk bij komen. Met de bus reisde we af naar deze badplaats. Hurghada ligt aan de Rode zee waar een ideaal strand klimaat heerst. De hagelwitte stranden en het kraakheldere water zullen je goed bevallen. Mede daardoor is Hurghada uitgegroeid tot populairste vakantiebestemming van Egypte.

In het begin van de twintigste eeuw werd Hurghada gesticht op de plaats van een klein vissersdorpje. Europese, Amerikaanse en Arabische investeerders, investeerde in de jaren 70 en 80 in deze plaats. Zo groeide Hurghada uit tot een 38 kilometer lange stad met Hotels en Resorts.

De badplaats Hurghada in Egypte | Reiskick

Activiteiten

Hurghada is een afgelegen plek zonder geschiedenis. Naast de fijne stranden en zwembaden valt hier maar weinig te beleven. Toch kun je hier een aantal leuke activiteiten ondernemen. Stil zitten is in elk geval niks voor ons… hier volgt een opsomming van de leukste activiteiten: 

Snorkelen of duiken

De Rode zee is een heus onderwaterparadijs. Vele soorten vissen, exotische waterdieren en mooie koraalriffen kun je hier aanschouwen. Voor zowel ervaren duikers als beginners kun je hier prachtige duiken. Door de hele stad worden excursies en materiaal aangeboden. Je kan vanuit het strand van Hurghada duiken of rond een van de Giftun eilanden. Deze eilanden hebben prachtige witte stranden en je kunt hier mooi duiken. Bekijk hier een aantal opties. 

Het is hier ook mogelijk om te zwemmen met dolfijnen. Bekijk deze website voor meer informatie. 

Snorkelen of duiken in Hurghada

Kamelentocht

Mocht je tijdens de rondreis door Egypte nog niet op een kameel gezeten hebben, ga mee met een kamelentocht. Je kunt niet thuis komen van Egypte zonder op dit bijzondere dier gezeten te hebben. Met name een tour in de avond of nacht is aan te raden. Je ziet dan de zon zakken achter de zandheuvels. Daarbij is de sterrenhemel prachtig hier (geen lichtvervuiling)!

Kamelentocht Hurghada Egypte - Reiskick

Quadrijden

Al op een kameel gezeten of liever iets snellers? Race met een quad door de woestijn. Neem wel een doek mee om je te beschermen tegen het zand. Dit kan snijden als je hard gaat. 

Quadrijden door de woestijn Hurghada - Reiskick
Quadrijden Hurghada - Reiskick Quadrijden Hurghada - Reiskick

Overnachten

Om voor je vertrek terug naar huis goed te kunnen ontspannen raden we twee goed beoordeelde accommodaties aan. 

Middenklasse overnachting - Het Desert Rose Resort ligt in het hart van Hurghada en biedt kamers met airconditioning en een eigen balkon. Het beschikt over een waterpark, drie zwembaden, een spa, een kinderbad en een privéstrand aan de Rode Zee. Kortom, de plaats om bij te komen! 

Goedkoper overnachten - Liever geen groot resort maar een knus onderkomen? A1 Tiba Rose ligt op anderhalve kilometer van het centrum en op loopafstand van het strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een terras. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam.

We sturen je door naar booking.com aangezien je hier vaak tot kort voor je aankomst gratis kunt annuleren. 

 Desert Rose Resort - Reiskick Hurghada
 Desert Rose Resort - Reiskick Hurghada  Desert Rose Resort - Reiskick Hurghada