Alle informatie voor een rondreis door Argentinië

Alle informatie voor een rondreis door Argentinië

Argentinië mag niet missen tijdens je rondreis door Zuid Amerika. Het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en niet te vergeten onze koningin Maxima. Weinig landen hebben zo'n grote variatie in landschappen. Daarbij is Argentinië een veilig en gastvrij land. Er zijn oneindig veel redenen om dit land eens te bezoeken, met deze rondreis proef je een klein beetje Argentinië.

Reiskick Iguazu falls (37)

Klimaat en beste reistijd 

Argentinië is een enorm land met overvloed aan prachtige landschappen. Wanneer de beste reistijd is hangt sterk af van wat je wil bezoeken. Over het algemeen zijn de maanden oktober tot half december (de lente) en april tot half juni (de herfst) de beste maanden om het land te bezoeken. In deze reisperiode vermijd je grote toeristische drukte en vermijd je de hoogseizoen prijzen.  Lees hier meer over het klimaat en beste reistijden voor Noord-, midden en Zuid-Argentinië. 

Reiskick Iguazu falls (22)

De reisroute 

Argentinië is een onderdeel van een rondreis door Zuid-Amerika. Ongeveer 24 dagen lang reisden we door het prachtige continent. De rondreis start in Peru, waar vanuit we doorreisde naar Bolivia. Na de prachtige hoogvlaktes en Salar de Uyuni zijn we de grens overgestoken naar Chili. In het dorp San Pedro pakte wij een bus naar Salta. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen bij de rainbow mountains. Vanuit Salta zijn we naar Puerto Iguazú gevlogen. Lees hier alle informatie voor je kennismaking met Argentinië.

Reiskick kaart Zuid Amerika nieuw-04

Salta

De stad Salta ligt in het noordwesten van Argentinië. Het is een koloniale stad gesticht in de 16e eeuw. Iets buiten de stad liggen bijzondere rotsformaties (Rainbow mountains) en traditionele dorpen. De stad heeft een Spaans tintje en veel kleurrijke gebouwen. Door de vele bezienswaardigheden in deze stad is het leuk om hier te verblijven voor een paar dagen. Ontdek het oude centrum en ga naar het uitkijkpunt Cerro San Bernardo. Boek hier een halve dag tour door de stad heen en zie alle bezienswaardigheden.

Tip: De beste tip die we je kunnen geven voor Salta is om je eerste nacht of nachten te verblijven in Design Suites Salta een vier sterren hotel. Dit hotel is ligt tegenover het Belgrano Square plein en beschikt over een zwembad en een fantastisch uitzicht. Een massage nodig? Dat kan hier! Ze bieden comfortabele kamers aan en goed eten. De suites liggen in het winkelcentrum van Salta. Vanuit het hotel kunnen verschillende excursies geboekt worden. Wanneer je hier boekt kun je nog tot kort voor je aankomst gratis annuleren in het geval dat de plannen wijzigen.  

Reiskick Salta (1)
Reiskick Salta (6) Reiskick Salta (8)

Iguazú-watervallen

Dit verbluffende natuurverschijnsel, Iguazú-watervallen, mag niet missen tijdens je rondreis door Zuid Amerika. Bezoek de langste en meest indrukwekkende waterval ter wereld. De Iguazú Falls bestaan uit meer dan 200 watervallen tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. De watervallen zijn verspreid over bijna drie kilometer. Bekijk hier de ultieme gids voor het bezoeken van de Iguazú-watervallen.

Reiskick Iguazu falls (15)