Argentinië, klimaat en beste reistijd

Argentinië, klimaat en beste reistijd 

Argentinië is een enorm land met overvloed aan prachtige landschappen. Wanneer de beste reistijd is hangt sterk af van wat je wil bezoeken. Over het algemeen zijn de maanden oktober tot half december (de lente) en april tot half juni (de herfst) de beste maanden om het land te bezoeken. In deze reisperiode vermijd je grote toeristische drukte en vermijd je de hoogseizoen prijzen.  

Reiskick Iguazú falls (1)

Noord-Argentinië

Het noorden van Argentinië kan worden opgesplitst in drie klimaatzones. Rondom de Iguazú-watervallen heerst een tropisch klimaat, warm en vochtig. Dit maakt de plaats het hele jaar goed te bereizen. Richting Salta, het westen, zijn de landschappen droger en liggen de temperaturen gemiddeld op 17 graden. Reis je nog verder naar het westen, kom je bij de droogste woestijn ter wereld. De temperaturen zijn hier in de winter aangenamer dan in de zomer. 

Reiskick Iguazu falls (28)

Midden-Argentinië

In Buenos Aires is de dagtemperatuur gemiddeld 18 graden. De warmste maanden in Centraal Argentinië zijn december tot en met februari (zomer tijd).  In de winter is het hier regenachtig en in de avonden fris. Het is geen overbodige luxe om een trui mee te nemen voor deze periode. Mendoza heeft een mediterraan klimaat en is daardoor het hele jaar goed te bereizen. Voor wijnliefhebbers is februari/maart, wanneer de druiven worden geoogst, de perfect tijd om naartoe te gaan. 

Reiskick Salta (5)

Zuid-Argentinië

De beste reistijd voor Patagonië, het zuiden, zijn de maanden december tot maart. Gemiddeld ligt de  temperatuur hier dan op 5 graden. Deze tijd van het jaar zijn de dagen langer zodat optimaal genoten kan worden van de gletsjers en drijvende ijs rotsen. Het is af te reizen om in de wintermaanden, juli en augustus, naar Zuid-Argentinië te reizen. Het is hier dan extreem koud. Verschillende faciliteiten zijn dicht en vluchten worden soms geannuleerd. 

Reiskick Iguazu falls (15)