Alle informatie voor je rondreis door Bolivia

Alle informatie voor je rondreis door Zuid-Amerika, Bolivia

Bolivia is de bestemming voor avonturiers, natuur liefhebbers en reizigers op zoek naar een authentieke ervaring. Het land heeft bijzonder indrukwekkende hoogvlaktes zoals de zoutvlaktes bij Uyuni, het Titicacameer, maar ook koloniale steden als La Paz en de prachtige inheemse indiaanse bevolking. Het hart van Zuid-Amerika geeft reizigers de kans hun horizon te verbreden en een unieke ervaring te hebben bij iedere draai. Ondanks het waar is dat een groot deel van Bolivia niet is opgezet voor toerisme, worden reizigers die bereid zijn het minder bereisde pad te volgen, beloond met prachtige ervaringen, verbluffende activiteiten en magnifieke fotomomenten, nog te zwijgen over de fantastische verhalen om thuis te vertellen. Twijfel je nog om dit land te gaan verkennen? Deze rondreis door Bolivia laat je kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten zodat je sneller een vlucht boekt dan dat je “vamos” kunt zeggen!

Reiskick Uyuni (1)

De beste reistijd voor Bolivia

Het klimaat in Bolivia wordt beïnvloed door de bergketens van de Andes, deze verdelen het land in verschillende klimaatzones. Het regenseizoen is in de zomer, van december tot april. De winter, van mei tot augustus, is droog en het kan erg koud zijn. Lees hier alles over het klimaat en de beste reistijd voor Bolivia. 

Reiskick Copacabana stad (5)

De route door Bolivia

Deze route door Bolivia is een onderdeel van een rondreis door Zuid-Amerika. We zijn in totaal 7 dagen in Bolivia geweest. Vanuit Puno (Peru) zijn we met de bus naar de grens van Bolivia gebracht. Hier steek je te voet de grens over. Na de grensovergang zijn we met een busje vanuit Bolivia naar Copacabana gebracht. Hier start een fantastische ervaring en trotseer je het Titicacameer, zoutvlaktes, gekleurde meren, flamingo’s, impala’s en machtige bergketens. Voor iedere bestemming op deze rondreis hebben we een los artikel geschreven met tips. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Reiskick kaart Zuid Amerika nieuw-06

Copacabana

Dit gezellige en knusse stadje is een populaire tussenstop voor de reis tussen Bolivia en Peru. En terecht! Copacabana ligt gelegen aan het enorme Titicacameer. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld, circa 3.810 meter. De originele naam van Copacabana is Kota Kahuana, dit betekent uitkijkpunt over het meer. Het Titicacameer geeft Copacabana de perfecte toegangspoort voor het verkennen van de magische eilanden Isla del Sol en Isla de la Luna. Deze eilanden zijn rijk aan Inca-ruïnes en Boliviaanse cultuur. Hier is de reisgids met alles wat je moet weten om de prachtige stad Copacabana en het Titicacameer.

Reiskick Isla del Sol (16)
Reiskick Isla del Sol (11)

La Paz

La Paz is met 3.640 meter een van de hoogst liggende steden ter wereld. De plaats ligt in een kloof omringt met machtige bergen en besneeuwde toppen. De stad groeit nog steeds wat zorgt voor variërende hoogtes van 3.000 tot maar liefst 4.100 meter. Het heeft een perfecte mix van stadsvitaliteit en natuurlijke schoonheid. Tijdens je bezoek aan Bolivia is La Paz een absolute must-see. Deze blog geeft je inzicht in de vele en gevarieerde activiteiten die je hier kunt ervaren.  

Reiskick La Paz moonvalley (4) Reiskick La Paz (2)
Reiskick La Paz (26)

Salar de Uyuni 

Als kers op de taart is Salar de Uyuni een top ervaring tijdens je kennismaking met Bolivia. Dit zijn de grootste zoutvlaktes ter wereld. De zoutvlakte wordt ook wel de plek genoemd waar de hemel de aarde ontmoet. Maar ook de Soloni woestijn, vulkaangebied, flamingo’s en impala’s kun je hier bewonderen. Dit alles omringt met majestueuze bergen, gekleurde bergmeren en bijzondere rotsformaties. Magnifiek als je het ons vraagt. Een ervaring die nooit uit je geheugen zal verdwijnen. Als je niet van plan bent hier op korte termijn heen te gaan, waarschuwen we je. Deze blog zal je motivatie doen stijgen voor deze ongelofelijk, geweldige plaats.

Reiskick Uyuni jeep safari (30)
Salar du Uyuni zoutvlaktes Bolivia