Alle informatie voor je rondreis door Peru

Alle informatie voor je rondreis door Peru

Peru is een fantastische reisbestemming met prachtige natuur en een rijke historie. Ervaar de nalatenschap van de Inca’s, waarvan de wereldberoemde stad Machu Picchu het bekendste is. Door de komst van de Spanjaarden zijn er koloniale steden met sfeervolle straatjes en barokke kerken. De indianen bevolking lopen in prachtige klederdrachten.

Natuurpracht is in Peru genoeg te vinden, het land herbergt immers de meest indrukwekkende landschappen en natuurgebieden. Zo is het machtige Andesgebergte, het 3700 meter hoog gelegen Titicacameer en het regenwoud rond Iquitos. De combinatie van de overweldigende natuur en bijzondere Inca cultuur met daarbij de goede infrastructuur en vriendelijke mensen, maken Peru tot een aantrekkelijke reisbestemming. Met deze rondreis kom je bij een aantal van de vele hotspots die het land te bieden heeft.

Reiskick Machu Picchu (36)

Hoe te reizen door Peru? 

Peru is vrij eenvoudig om georganiseerd maar ook ongeorganiseerd door rond te reizen. Wild terrein, onvoorspelbaar weer en onbetrouwbare bussen kunnen echter roet in het eten gooien. Hier vertellen we je meer over hoe je het beste door Peru kunt reizen.

De beste reistijd voor Peru

Peru is het hele jaar door goed te bereizen. De beste reistijd voor Peru is tijdens onze zomermaanden, juni tot en met augustus. In deze maanden is de temperatuur optimaal. De Peruanen zelf hebben dan ook vakantie. De maanden mei, september en oktober zijn een goed alternatief. Het klimaat is dan ook goed. Bekijk hier alles over het klimaat en de beste (goedkope) reistijd voor Peru.

Reiskick Cusco  (1)

De route door Peru

Deze rondreis start in de hoofdstad van Peru, Lima. Vanaf Amsterdam duurt de vlucht ongeveer dertien uur. Peru is een van de meest populaire landen in Zuid-Amerika wegens de ongelooflijke diversiteit en de beroemde verloren stad Machu Picchu. Met 28 van de 32 wereldklimaten in één land is er een enorme keuze aan redenen waarom je naar Peru zou moeten reizen. Maak kennis met de cultuur, wilde dieren en bijzondere eten. Oh, en Alpaca's. Veel Alpaca's! Om jezelf te verzekeren dat je geen hoogtepunten mist sommen we de belangrijkste voor je op.

Reiskick kaart Zuid Amerika nieuw-02

Lima

Lima is na Caïro de droogste hoofdstad van de wereld. De stad ligt bovenop een klif met afbrokkelende stenen, langs de kustlijn. Aangezien in Lima niet zo heel veel te zien is, hebben we hier slechts één overnachting gehad. We zijn de tweede dag doorgevlogen naar Cusco. Doordat Lima ook wel de toegangspoort is tot het veelzijdige land, kom je bijna niet onder de stad uit. 

Tip: De beste tip die we je kunnen geven voor Lima is om je eerste nacht of nachten te verblijven in Hotel El Carmelo Miraflores. Dit is een net en betaalbaar hotel met een uitstekende locatie. Het hotel ligt rustig gelegen aan de kust met een goede verbinding naar de oude stad. De kamers zijn erg schoon en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je hier boekt kun je, nog vlak voor aankomst, gratis annuleren in het geval dat de plannen wijzigen.

 

Reiskick Hotel Peru

Cusco

Cusco is een UNESCO-werelderfgoedlocatie die voornamelijk gebruikt wordt als startpunt voor een aantal prachtige wandelingen, avontuurlijke activiteiten en natuurlijk Machu Picchu. Hoewel dit Wereldwonder de meeste mensen naar Cusco trekt, is er nog veel meer te doen in en rond de stad. Wij verbleven twee nachten in Cusco. Bekijk hier 11 reistips voor jouw bezoek aan Cusco. 

Reiskick Cusco markt (5)
Reiskick Cusco incasides (2)

Machu Picchu

Eeuwenlang verborgen in de bergachtige nevelwouden van Peru, zijn de goed bewaard gebleven Inca-ruïnes van Machu Picchu een must do voor iedere reiziger. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,1 miljoen mensen de UNESCO-werelderfgoed plaats. Machu Picchu is absoluut de meest iconische attractie van Peru. Lees hier alles dat je moet weten voor je bezoek aan Machu Picchu. 

Reiskick Machu Picchu (24)

Puno

Havenstad Puno ligt aan het enorme Titicacameer. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika, en het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het uitgestrekte water is bezaaid met eilandjes waar je kennis maakt met indianenstammen en eeuwenoude tradities. Volgens de legende is hier de Inca-dynastie gesticht. Reizen van Cusco naar het Titicacameer is veel voorkomend onder reizigers in Peru. Puno is de toegangspoort tot de Peruaanse kant van het Titicacameer. Omdat autorijden in Peru niet is aan te raden lees je hier de beste manier om van Cusco naar Puno, Peru te komen + bezienswaardigheden.

Reiskick omgeving Puno (8)