Huayna Picchu beklimmen

Huayna Picchu beklimmen - Krijg het beste uitzicht op Machu Picchu

Reizen naar Machu Picchu, de 'verloren stad van de Inca's' diep in het Andesgebergte, is een droom voor veel Peru-bezoekers. Er zijn twee optionele wandelgebieden binnen de Machu Picchu-ruïnes waarvoor speciale kaartjes nodig zijn om toegang te krijgen. Dit is het beklimmen van de Machu Picchu berg of de Huayna Picchu. De laatste is het meest populaire en omvat een klim naar de beroemde top die op de achtergrond van de meest klassieke Machu Picchu foto’s staat.

 

Uitzicht  Machu Picchu - Reiskick

Huayna Picchu is ook bekend als Wayna Picchu. Wyna betekent jong en Picchu betekent berg. Machu Picchu staat tegenover de Wayna Picchu en betekent dan ook het tegenovergestelde, namelijk oude berg. Bij de kaartcontrole voor het pad zie je borden voor zowel Huchuy Picchu als Wayna Picchu. Vergis je dus niet, Wayna is een andere spelling van Huayna. Huchuy Picchu is de kleine berg voor Huayna Picchu. De reis naar de top en terug van Huckuy Picchu duurt ongeveer drie kwartier. 

Voor meer spectaculaire uitzichten, en het beste uitzicht op Machu Picchu, wandel naar de top van Wayna Picchu. De klim duurt ongeveer twee uur voor de heen- en terugweg samen. Van een afstand lijkt Huayna Picchu op een moeilijk te beklimmen berg, maar het is eigenlijk niet meer dan een steile wandeling waarbij je op sommige punten handen en voeten moet gebruiken. Iedereen met een redelijke conditie en niet te veel last van hoogtevrees kan Huayna Picchu Beklimmen.   

Reiskick Machu Picchu (33)

De totale stijging is 360 meter naar een hoogte van 2.700 meter. Omdat Huayna Picchu dicht bij de stad Machu Picchu ligt, biedt het een fantastisch uitzicht over de stad. Tijdens de klim geniet je van fantastische vergezichten en zie je de stad vanuit verschillende kanten. Dit is een heel ander perspectief dan wanneer je zelf door Machu Picchu heen loopt. Je zult je wellicht afvragen hoe de Inca geslaagd is om deze stad ooit te bouwen.

Zowel de Huayna Picchu- als Machu Picchu-bergwandelingen zijn beperkt tot 200 bezoekers voor elke toegangsperiode: tussen 7:00 en 8:00 uur of tussen 10:00 en 11:00 uur.

Reiskick Machu Picchu (13)

Tickets kopen voor Machu Picchu

Gezien de beperkte aantal bezoekers per dag, is het aan te raden vooraf tickets te kopen. Dit kan het veiligste via de website van de overheid. De regering van Peru heeft een nieuwe website gelanceerd in 2020 voor het boeken van Machu Picchu-toegangskaarten. Hoewel het lijkt alsof je verplicht bent een bepaalde tijd binnen te gaan, zijn de tickets voor de ochtend de gehele morgen geldig. Dit geldt uiteraard ook voor een middag ticket. Een andere goede en vertrouwde manier om tickets te kopen kan hier. Deze website is gebruiksvriendelijker. 

Wanneer je weer dat je naar Peru gaat reizen, moet je overwegen direct tickets te boeken. Op de website van de overheid kun je alleen helaas niet ver van te voren boeken. Sommige externe verkopers kunnen dit wel. Een van die gecertificeerde bedrijven is GetYourGuide. De beschikbaarheid van tickets is gekoppeld aan de website van de overheid. Prijzen zijn vergelijkbaar.

Reiskick Machu Picchu (26)