8 tips en tricks voor je reis naar Tanzania

8 tips en tricks voor je reis naar Tanzania

#1 De beste reistijd voor Tanzania 

Wat de beste reistijd is voor Tanzania? Een reis door Tanzania is in principe bijna het hele jaar door mogelijk! Het is belangrijk om met de juiste verwachting en een goede voorbereiding op pad te gaan.

De beste periode om naar Tanzania te reizen is ná de grote regentijd: de droge periode van juni tot oktober. Deze periode is het beste voor een mooie safari. Een andere goede periode is december tot maart, na de korte regentijd. Het is eigenlijk alleen tijdens de grote regentijd, van maart tot juni, minder geschikt om te reizen vooral voor een safari, omdat veel wegen dan slecht begaanbaar zijn. In de maanden april en mei is een kampeersafari niet mogelijk door het regenseizoen.

De beste reistijd voor Tanzania - Reiskick

#2 Visum

Wanneer je gaat reizen naar Tanzania heb je een visum nodig. Een visum kun je online aanvragen via deze link. Na aanvraag ontvang je jouw visum binnen vier dagen thuis. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €90,-. Standaard is het visum 90 dagen geldig vanaf de dag dat er een stempel in je paspoort staat. Je paspoort moet na aankomst in Tanzania, nog 6 maanden geldig zijn. 

Wanneer je gaat reizen naar Tanzania heb je een visum nodig - Reiskick

#3 Vaccinaties

Voor Tanzania heb je verschillende vaccinaties nodig. De aanbevolen vaccinaties zijn: Gele koorts, DTP en Hepatitis A. Wil jij een afspraak maken voor de vaccinaties? Klik dan hier. Daarnaast is het aan te raden om malariapillen mee te nemen en diarreeremmers. 

Vaccinaties voor Tanzania - Reiskick

#4 Geldzaken

Het is aan te raden om een creditcard mee te nemen naar Tanzania. Het is mogelijk om met een Nederlandse bankpas te pinnen, maar dan alleen in de grotere steden. De wisselkoers van Euro naar Tanzanian Shilling is (1 euro = ongeveer 2.450,00 TSh). Gebruik zo min mogelijk de dollar. De koers van de Tanzanian Shilling is beter en je hebt minder kans om opgelicht te worden. In Nederland kun je niks met de valuta dus maak ze op. 

Geldzaken in Tanzania - Reiskick Geldzaken in Tanzania - Reiskick

#5 Zoutwater zwembaden

Het zwembadwater is bijna overal zout in Tanzania. Als het zwembad met zoet water zou zijn gevuld, komen er veel wilde dieren op af. Op het begin is het even wennen om in een zoutwater zwembad te zwemmen maar dat went snel.

Zoutwater zwembaden in Tanzania en Zanzibar - Reiskick

#6 Wereldstekker

Voor het opladen van je telefoon, camera etc. kun je vaak geen gebruik maken van de gewone stopcontacten in Tanzania omdat die in Nederland anders zijn. Neem dus een wereldstekker mee. Op verschillende plaatsen heb je kans dat elektriciteit niet toegankelijk is. Neem een powerbank of zonnelader mee.

Wereldstekker meenemen naar Tanzania en Zanzibar - Reiskick

#7 Geef bedelaars niets

Veel mensen nemen potloden en dergelijke mee voor kinderen. Doe dit niet. Kinderen leren hierdoor te bedelen en niet te werken. De kinderen worden steeds brutaler. Het is uiteraard jammer, maar je kunt het afleren door vooral niets te geven.

Geef bedelaars niets in Tanzania - Reiskick

#8 Souvenirs 

Koop vooral van lokale kraampjes en markten zo ondersteun je de lokale bevolking en economie van het land. 

Koop Souvinirs voor het land Tanzania - Reiskick