Informatie over Serengeti National Park Centraal

Informatie over Serengeti National Park Centraal in Tanzania

Bezoek één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti in Tanzania. In het nationaal park Serengeti heb je kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, de neushoorn is echter beschermd en zeer zeldzaam. Je kunt in Serengeti National nagenoeg alle diersoorten, die op de Oost-Afrikaanse savannes leven, tegenkomen. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken lange rijen gnoes voorbij, vergezeld door duizenden zebra’s. Een bijzondere ervaring, waar een beetje geluk voor nodig is.

Giraffe in Tanzania national park Serengeti - Reiskick
Serengeti National Park Centraal in Tanzania - Reiskick

Dit is wat de savannes te bieden heeft

Meer dan drie miljoen dieren leven hier in Serengeti National Park op de eindeloze savannes. Dit zijn ongeveer 35 verschillende diersoorten waaronder de Big Five. Door de dichte concentratie van het wild in het park kun je bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen. Op de savanne zijn diverse plaatsen met een poel waar veel nijlpaarden en nijlkrokodillen in liggen, met geluk spot je hier ook een nijlvaraan. Dit is de grootste hagedis. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een waar paradijs, want er zijn hier meer dan vijfhonderd soorten. Spot de secretarisvogel die wel een meter groot is. Een mooie gevederde kop en poten van een arend. Hij tokkelt het wild en slangen dood met zijn klauwen. Dit lijkt op iemand die aan het typen is, vandaar de naam secretarisvogels.

Big five in Serengeti Tanzania - Reiskick Big five nijlpaard - Reiskick
Luipaard in Tanzania - Reiskick Informatie over Serengeti National Park Centraal - Reiskick

Maak een Ballonvaart over de prachtige savannen!

Voor een unieke belevenis, kun je een ballonsafari maken. Na de veiligheidsinstructie zweef je ongeveer anderhalf uur over de savannen, waarbij je een prachtig uitzicht hebt. Vroeg in de ochtend omstreeks vijf uur vertrek je voor deze unieke tocht. De zon komt langzaam op. Dan zie je de grote gestrekte vlakte van de Serengeti, prachtig. De mand is verdeeld in hokjes waarin je met twee personen komt te zitten. Het is ontzettend indrukwekkend om vanaf boven, soms slechts 10 tot 15 meter van de grond, het leven op de Serengeti te zien. Op dit tijdstip trekken de laatste nijlpaarden terug naar de poel. Zie je diverse nachtdieren en worden door de roofdieren de laatste kills gemaakt. Je daalt uiteindelijk af en op de landingsplaats wordt een champagne ontbijt geserveerd. Een fantastische ervaring!

Luchtballonvaart over Serengeti Tanzania - Reiskick
Luchtballon over Serengeti National Park - Reiskick Luchtballon over Serengeti National Park - Reiskick

Het champagneontbijt na de tocht 

Na een zachte landing en een glaasje champagne, word je naar het ontbijt gebracht. Onder een acaciaboom volledig gedekte tafels. Hierna volgen heerlijke gerechten, geserveerd door obers komend van een keukenwagen in originele swahili kleding. Het voelt wel erg decadent. Maar wat een ervaring. Een waar hoogtepunt. Bij het ontbijt is een klein chemisch toilet achter een tentzeil geplaatst. Het tentzeil is aan drie kanten dicht en aan de achterkant open. Al zittend zie je de zebra’s op tientallen meters voorbijlopen. Wat een ervaring.

Het campagneontbijt na de tocht door Serengeti - Reiskick

Mbali Mbali soroi Serengeti Lodge

Soroi Serengeti Lodge ligt in Serengeti en beschikt over een buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is. Elke accommodatie heeft een balkon. De Great Wildebeest Migration is van mei tot juli rond Soroi Serengeti Lodge. Geniet van je overnachting. 

Dieren in Serengeti - Reiskick
Serengeti National Park - Reiskick