Tips voor Lake Manyara National Park

Tips voor Lake Manyara National Park in Tanzania

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden ervaar je de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild, zoals leeuwen en hyena’s. 

Tips voor Lake Manyara National Park in Tanzania - Reiskick

De Hippo Pool

Rondom het meer leven doorgaans duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De Hippo Pool is de plek waar je het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel.

De Hippo pool Lake Manyara - Reiskick

Dutje in de acaciaboom?

De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zal je zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich voornamelijk bij de ingang van het park ophouden.

Bavianen in Acaciaboom, Tanzania - Reiskick

De badderende nijlpaarden

Nijlpaarden zijn mooie beesten met grote koppen en liggen overdag doorgaans te badderen. Dit omdat de huid niet bestand is tegen de zon. ’s Nachts foerageren ze. Ze kunnen een snelheid van 40 km per uur halen! Ze leggen ’s nachts zo’n 30 tot 60 km af om te grazen en zijn een van de grootste zoogdieren op het land. De dieren worden in het wild zo’n 40 jaar. Je zou het misschien niet verwachten maar mensendoder nummer één is het nijlpaard. De buffel staat op nummer twee.

Healthyfant

Olifanten worden zo’n 60 tot 70 jaar oud in het wild. Dit is te danken doordat het dier voor 75% medicinaal voedsel eet. Dit zijn de grootste landzoogdieren.

 

Badderende Nijlpaarden in Tanzania - Reiskick
Badderende Nijlpaarden in Tanzania - Reiskick

Dorpje Mto wa mbu bezoeken

Onderweg naar het park kun je stoppen voor een excursie in het dorp mto wa mbu. In deze plaats is alles erg groen. Dit komt doordat er voldoende (ondergronds) water is vanuit Ngorongoro. Het ligt vlakbij het park, en het is een druk dorpje met veel souvenirwinkels. Er bevindt zich ook een bananenplantage. Aan het einde van de tour mag je bananenbier proeven. Dit wordt dagelijks vers gemaakt van rode bananen. Bananen groeien vanuit een enorme bloem eerst naar beneden en dan krommen ze naar de zon. Het groeien van bananen duurt ongeveer 8 maanden. Bananen worden groen geplukt omdat de apen anders te snel zijn. Honden bewaken de plantages.

Lake Manyara in Tazania- Reiskick
Lake Manyara Reiskick Lake Manyara bananen - Reiskick

Leer hoe ze Lokale huizen bouwen.

In het dorp leer je ook hoe de lokale huizen worden gebouwd. Ze bouwen met hout, modder en bananen bast. In de lemen huisjes zijn twee ruimtes die afgerasterd zijn, zonder deur. Een voor de douche en voor het toilet. Een andere bouwstijl is stenen bakken. Het bouwen van het huis duurt ongeveer 15 jaar. Iedere keer als ze wat geld hebben, kunnen ze weer wat materialen kopen. Een lening afsluiten kan hier niet.

Lake Manyara - Reiskick

Houtsnijwerk kunsten.

Kijk achter de schermen bij een houtsnijwerk familie. Kinderen beginnen wanneer ze 7 jaar zijn. Ze doen er 7 jaar over om het vak te beheersen. Rond de 14 jaar kunnen ze het beeld van het socialisme maken, dan beheersen ze het vak.

Houtsnijwerk in Lake Manyara - Reiskick

Overnachting? Boek Manyara Wildlife Safari Camp.

Op zoek naar een goede overnachting? Boek Manyara Wildlife Safari Camp. Wat een sprookje! De tenten en huisjes op Manyara Wildlife Safari Camp hebben een fantastisch uitzicht. Een buitenzwembad is aanwezig en er wordt ook gezorgd voor ontbijt, lunch en diner. Dit safarikamp bevindt zich dichtbij Lake Manyara national Park.