De ultieme safari door Tanzania

De ultieme safari door Tanzania

Tanzania is het land van de savannes gevuld met wilde dieren zoals zebra’s, neushoorns en leeuwen. Maar ook de Masai, lange witte stranden en verschillende eilanden. Het land is volop in ontwikkeling. Niet alles is dus zoals we hier in Nederland gewend zijn. Om een goede keuze te kunnen maken waar en wanneer je het beste naar Tanzania toe kunt gaan, hebben we op deze pagina informatie voor je opgesomd.

De ultieme safari door Tanzania - Reiskick

De safari route door Tanzania

Een directe vlucht vanuit Nederland naar Tanzania duurt zo’n negen uur. Vanuit Arusha (Kilimanjaro) start deze ultieme safari route. In Tanzania ben je verplicht met een gids of organisatie mee te reizen. In de wildparken zijn namelijk nauwelijks tot geen routeborden. Mocht er iets met de auto gebeuren, is in deze ongerepte natuur niemand die je te hulp kan schieten. Kortom, een gids moet je hebben. Deze safari door Tanzania duurde 19 dagen. De laatste paar dagen hebben we doorgebracht op het eiland Zanzibar. Prachtige stranden en kokosnoten zorgen voor een heerlijke ontspannen afsluiter. Op de kaart zijn de vluchten met stippellijnen aangegeven. 

De safari route door Tanzania - Reiskick

Tarangire National Park

Begin je kennismaking met de Afrikaanse dierenwereld. Bezoek Tarangire National Park en spot verschillende dieren. Het park wordt gekenmerkt door een glooiend terrein, de rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en je ziet hier natuurlijk de verschillende dieren. Hier leeft zelfs nog een enkele zeer zeldzame zwarte neushoorn. Klik hier voor de tips & informatie over Tarangire Nationaal Park.

Tips & informatie over Tarangire Nationaal Park - Reiskick Park Tarangire National Park Tanzania - ReiskickRK Tarangire (22)
Tips & informatie over Tarangire Nationaal park, Tanzania - Reiskick

Lake Manyara National Park

Bezoek Lake Manyara National Park in Tanzania, dit Park ligt ingeklemd in een scheur van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden ervaar je de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Check al onze tips voor Lake Manyara National Park.

Lake Manyara national Park in Tanzania - Reiskick
Tips voro Lake Manyara National Park - Reiskick

Karatu

In Karatu, bij de Acacia Farm Lodge, is het de ideale gelegenheid om bij te komen van de safari. Deze lodge ligt in het bijzondere landelijke Karatu gebied. Een Lodge met zwembad en restaurant met heerlijke BBQ gerechten. Vanuit de kamer heb je prachtig uitzicht op de groene tuinen. De comfortabele kamers zijn ruim. Tijdens het verblijf is er een mogelijkheid om deel te nemen aan diverse excursies, waaronder een mountainbike tocht, verschillende culturele wandelingen onder leiding van een Masai krijger of geniet van een ontspannende massage.

Booking.com
Karatu is de ideale plaats om bij te komen - Reiskick

Serengeti National Park centraal

Bezoek één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti. In het nationaal park Serengeti heb je kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five. De neushoorn is echter beschermd en zeer zeldzaam. Je kunt in Serengeti National Park nagenoeg alle diersoorten, die op de Oost-Afrikaanse savannes leven, tegenkomen. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken lange rijen gnoes voorbij, vergezeld door duizenden zebra’s. Een bijzondere ervaring waar een beetje geluk voor nodig is. Bekijk hier meer informatie over Serengeti National Park Centraal.

Bekijk hier meer informatie over Serengeti National Park Centraal. - Reiskick
Masai in Tanzania - Reiskick Serengeti Centraal Tanzania - Reiskick

Serengeti National Park Noord

Maak een game drive naar noord Serengeti National Park. In het droge seizoen heb je hier een goede kans om een deel van de migratie te zien. Tijdens de migratie trekken lange rijen gnoes door Noord Serengeti die vergezeld worden door duizenden zebra’s. De dieren worden door roofdieren, zoals hyena’s, leeuwen en jakhalzen, achterna gezeten. Deze doen zich tegoed aan de zwakke dieren. Lees hier meer informatie over de grote trek.

Serengeti National Park Noord - Reiskick
game drive naar Serengeti National Park noord - Reiskick

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater beschikt door het unieke ecosysteem over een enorme concentratie aan wild. De krater wordt daarom ook wel de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels en hyena’s. De leeuwen hebben hier donkere manen en zijn gemiddeld groter ten opzichte van de rest van Afrika. Dit komt door de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel. Je hebt hier een vrij grote kans om de Big Five te zien. Meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi. Oftewel, hier moet je zijn geweest! Bekijk hier meer over Ngorongoro krater en het perfecte hotel!

Ngorongoro krater, Ark van Noach, Tanzania - Reiskick
Ngorongoro krater, Tanzania - Reiskick

Zanzibar

Sluit deze onvergetelijke safari door Tanzania af op Zanzibar. Dit is een specerijeneiland dat beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. Deze dagen kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad. Daarnaast kun je jezelf laten masseren, je kunt gaan snorkelen, duiken of andere watersportactiviteiten beoefenen. Wil je iets meer zien van het historische eiland, dan kun je deelnemen aan diverse excursies die ter plaatse worden aangeboden. Bekijk hier de beste tips voor jouw bezoek aan Zanzibar! 

Safari door Tanzania afsluiten op Zanzibar - Reiskick