De beste tips voor jouw bezoek aan Zanzibar!

De beste tips voor jouw bezoek aan Zanzibar!

Sluit de safari door Tanzania af in een van de mooie strandhotels in Zanzibar! Dit is een specerijeneiland dat beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. Deze dagen kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad. Daarnaast kun je jezelf laten masseren, je kunt er snorkelen, duiken of andere watersportactiviteiten beoefenen. Wil je iets meer zien van het historische eiland, dan kun je deelnemen aan diverse excursies die ter plaatse worden aangeboden.

Sluit de safari door Tanzania af op Zanzibar - Reiskick

Koraalrif bij Zanzibar

Wanneer het eb is kun je naar het koraalrif waden onder leiding van een plaatselijke visserman. Wat ook leuk is om te doen is kayakken op zee of het spelen van een lokaal bordspel.

Zeilboot Zanzibar, Tanzania - Reiskick

Duiken in Zanzibar

Afhankelijk van de tijd die je hier doorbrengt is dit een perfecte locatie om je duikcertificaat te halen. Dit geeft echter een ochtend theorie les en examen! In de ochtend krijg je een dvd te zien en krijg je theorie uitleg, ’s middags leer je duiken in het zwembad. Dag twee ga je bij een eiland met koraalrif duiken net buiten de kust. Snorkelen is hier overigens ook mogelijk. De duik op de tweede dag is in de ochtend 20 minuten. ‘S middags ga je voor de 2e duik, wanneer je alle oefeningen goed hebt uitgevoerd krijg je een certificaat.

Duiken in Zanzibar - Reiskick

Reuzen landschildpadden

Bezoek de reuzenschildpadden op Prison Island. De reuzenschildpadden zijn heel bijzonder, de oudste schildpad die daar leeft is 158 jaar oud. Het is mogelijk om de schildpadden spinazie te voeren. De jonkies van de schildpadden worden achter slot en grendel gezet tot ze 10 jaar zijn. Ze worden anders te vaak gestolen door mensen. Boek hier een halve dagtour vam ongeveer 3 uur.

Reuzen landschildpadden op Prison Island - Reiskick
Reuzen landschildpadden op Prison Island - Reiskick

Jozani oerbos

Kun je toch niet stil zitten? Boek een leuke dagexcursie naar het bijzondere Jozani oerbos met bijzondere franje aapjes. De aapjes hebben geen duim en eten alleen groene blaadjes en onrijp fruit. Suiker kunnen ze niet verdragen, en water drinken ze ook niet. Het zijn grappige aapjes om te zien, ze hebben een ontploft haar kapsel. In het Jozani oerbos kom je onder anderen slangen, hagedissen en vogels tegen. Het mangrovebos is de kraamkamer van veel vissen. Hier zitten onnoemelijk veel krabben terwijl het toch 3 km van de oceaan af ligt.

Jozani oerbos met bijzondere franje aapjes in Zanzibar - Reiskick
Jozani oerbos met bijzondere franje aapjes in Zanzibar - Reiskick Jozani oerbos met bijzondere franje aapjes in Zanzibar - Reiskick

Hoofdstad in Zanzibar is Stone Town

Het eiland Zanzibar heeft dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten een interessante geschiedenis. In de achtste eeuw kwamen Perzen en Arabieren al naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. In de achttiende eeuw beleefde het koninkrijk zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagels en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland aandeden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, bijvoorbeeld harem paleizen en oude moskeeën. Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika.

Hoofdstad in Zanzibar is Stone Town - Reiskick

Stadstour door Stone Town

Met een tour van 3 uur kun je lopend de stad leren kennen. De stad heeft een wirwar aan kleine doorgangen tussen de Arabische huizen. Je gaat onder meer naar de voormalige slavenmarkt. Daar staat nu een anglicaanse kerk. Waar het altaar staat was vroeger de gesel plaats voor de slaven.

Je komt langs het geboortehuis van Freddie Mercury en tot slot eindig je op de markt. Ook daar is bedrijvigheid. De vismarkt en de beef markt ruiken nogal. De groentemarkt staat vol met allerlei exotisch fruit en het is druk in de smalle straatjes. Even verderop worden de kippen geslacht. De kippen moeten namelijk vers zijn!

Stadstour door Stone Town Zanzibar - Reiskick

Overnachting in Ocean Paradise Resort.

Ocean Paradise Resort ligt aan de noordoostkust, ongeveer 50 kilometer van Stone Town en de luchthaven. Het is gelegen in een mooie palmentuin aan het strand. De kamers zijn voorzien van alle gemakken. Het zwembad ligt slechts enkele meters van het strand. Voor de watersportliefhebbers is er van alles te doen, zoals snorkelen, zeilen, windsurfen en kajakken. Er is ook een PADI duikcentrum aanwezig. 

Overnachting in Ocean Paradise Resort Zanzibar - Reiskick
Hotelkamer Ocean Paradise Resort Zanzibar - Reiskick

Overnachting in Swahili house in Stone Town

Swahili House is het hoogste gebouw van Stone Town. Het hotel is het huis van een voormalig prinses van sjeik Said. Het bevat prachtige Arabische slaapkamers. Met muskietennet en climat control. Bovenop het dakterras kun je lekker uitwaaien en genieten van een cocktail. Boek het hier!

Overnachting in Swahili house in Stone Town - Reiskick