De tips voor jouw bezoek aan Lake Eyasi

De tips voor jouw bezoek aan Lake Eyasi. 

Lake Eyasi is één van de grootste meren van Tanzania en ligt ten zuidwesten van de Ngorongoro Conservation Area. De stand van het water is hier seizoensafhankelijk. Dit gebied is totaal anders dan de andere parken. Er is hier geen roofwild, waardoor je overal uit de auto kunt stappen, wandelingen kunt maken en andere outdoor sporten kunt beoefenen.

Lake Eyasi in Tanzania alle tips - Reiskick

Zout water meer Lake Eyasi

Lake Eyasi is een zoutwatermeer. Het meer is groter dan Lake Manyara en heeft een doorsnede van 115 km. Toen wij er waren stond het meer bijna helemaal droog, dat is normaal in het droge seizoen. Op de achtergrond van het meer zie je de Ngorongoro krater.

Rondreis Tanzania - Lake Eyasi  - Reiskick

De lokale markt bij Lake Eyasi.

Bij Lake Eyasi is het mogelijk om een lokale markt te bezoeken. Hier verkopen ze kleden (van de Vlisco in Helmond) en maken ze vlees klaar op barbecues. Vlakbij de markt is een rotsformatie. Vanuit hier kijk je uit op de Ngorongoro krater en Lake Eyasi. Aan het einde van de dag kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang.

Lokale markt bij Lake Eyasi - Reiskick

Twee authentiek nog levende stammen

Datgene wat dit gebied echt bijzonder maakt is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan twee nog authentiek levende lokale stammen, de waDatoqa en waHadzabe. De waHadzabe stam heeft een bijzonder communicatiemiddel, namelijk een zogeheten ‘klik’ taal.

Tijdens een indrukwekkende kennismaking ga je met deze jagers-verzamelaars bij zonsopkomst op jacht. De zon komt langzaam op en dat geeft een adembenemend schouwspel. In de verte zie je Lake Eyasi en de Ngorongoro krater. De stam leeft in kleine groepen van ongeveer twintig mensen. De pijlen worden van wilgen gemaakt waardoor die heel flexibel zijn. De boog wordt versierd met stukjes huid/vacht van een dier dat ze hebben geschoten. Als een jager 15 versierselen heeft op zijn boog, mag hij alleen op jacht. De waHadzabe krijgers jagen op vogels en klein wild. De vrouwen zoeken naar bosvruchten en honing. 

Nomadische waHadzabe stam - Reiskick

Slaapplaats waHadzebe stam

De stam slaapt in een kuil op dierenhuiden met een kleine omheining. Meer niet. ’s Nachts kruipen ze allen dicht tegen elkaar om de warmte vast te houden. In het regenseizoen verblijven ze in grotten. Dit is dan voor een aantal maanden de schuilplaats.

Uienplantage

Op de uienplantage wordt geïrrigeerd. Het water komt van de Ngoro Ngoro krater (grondwater). Dit ziet er erg gek uit. Overal is het water bruin en alleen de uienplanten en wat bomen die er bij staan zijn heel erg groen. In lange hutten worden de uien opgeslagen. Vooral als de prijzen laag zijn, dan wachten ze tot de rode uien weer in prijs stijgen.

Uienplantage in Tanzania - Reiskick

Het leven in Tanzania

Kinderen in Tanzania gaan allemaal naar school. In principe de staatsschool. Maar die opleiding is niet goed. Vandaar dat men, als het enigszins kan, naar een privéschool gaan. Helaas kan bijna niemand dat betalen. Medische zorg is ook onbetaalbaar. Wanneer er een jaar niet veel regen valt hebben veel gezinnen het moeilijk. Sommige gezinnen hebben maar 1 maaltijd per dag. Van de bevolking leeft maar liefst 75% van de landbouw.

Het leven in Tanzania - Reiskick

Overnachting? Boek Hhando Coffee Lodge

Een Lodge met zwembad, restaurant met heerlijke BBQ gerechten. Vanuit de kamer heb je prachtig uitzicht op de groene tuinen. De comfortabele kamers zijn ruim. Hhando Coffee lodge bevindt zich dicht bij Lake Eyasi en de ingang van de Ngorongoro krater. 

Overnachten in Tanzania - Reiskick