Tips & informatie over Tarangire Nationaal Park

Tips & informatie over Tarangire Nationaal Park

De Afrikaanse dierenwereld vanuit Tarangire National Park. Eén van de minder toeristische natuurreservaten in Tanzania is het Tarangire National Park. Het park wordt gekenmerkt door een glooiend terrein, de rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobab bomen en je ziet hier natuurlijk de verschillende dieren. Hier leeft zelfs nog een enkele zeer zeldzame zwarte neushoorn. De beste reisperiode is de droge periode van eind juni tot begin oktober. Dan trekt er veel wild vanuit Lake Manyara naar de Tarangire rivier om te drinken.

Afrikaanse dierenwereld vanuit Tarangire National Park - Reiskick

Welke dieren je tegen kan komen in Tarangire National Park

Slechts een aantal meter verwijderd van de ingang van Tarangire National Park kom je direct oog in oog met het wilde leven. Olifanten, giraffen, leeuwen, (kleurrijke, roof) vogels, gnoes, buffels, impala’s, struisvogels, zebra’s, groenen meerkatten, gieren, everzwijn, gazelle en ga zo maar door. Ook de bijzonder baobab bomen kom je tegen. De bomen kunnen 1000 tot 4000 jaar oud worden. Ze worden ook wel upside down bomen genoemd.

Baobab bomen Tanzania - Reiskick
Giraffe in Tarangire National Park - Reiskick

Teamwork van de zebra en de gnoes

Zebra’s en gnoes zie je heel vaak bij elkaar. Gnoes zijn erg dom en kunnen alleen water ruiken. Dat kunnen zebra’s niet. Maar zebra’s weten wanneer er gevaar is en weten de weg. Gnoes zouden gewoonweg verdwalen, kortom een goed team. Leeuwen eten liever zebra’s maar ontkomen er niet aan om af en toe een gnoe te pakken. Dat gaat makkelijker. Waarom heeft een Zebra eigenlijk strepen? Zebra’s hebben strepen en die hebben zij niet voor niets. De witte strepen zijn er voor om de hitte af te stoten en de zwarte strepen zijn er voor om de warmte vast te houden. De meeste roofdieren zijn kleurenblind dus worden ze door de zwart/witte strepen door elkaar gehaald.

Teamwork van de zebra en gnoes - Reiskick Gnoes in Tarangire, Tanzania - Reiskick
Tanzania - Reiskick

Spot de Klipdas

Het is een beleving dat tijdens de lunch diverse hagedis, vogels en voor Nederland onbekende insecten de revue passeren. Zo liepen er bij ons ook beestjes rond. Het lijkt op een konijn maar dan zonder de grote oren en het wipstaartje. Ze zijn snel, behendig en grappig om te zien! Ze heten klipdas en het is familie van de olifant!

Spot de Klipdas in Tazania - Reiskick

Slapen bij Tarangire National Park

Wat een ervaring! Slapen in een Lodge. Wil jij midden in de natuur wakker worden? Heerlijke bedden, een buitenzwembad, ontbijtbuffet en dichtbij het Tarangire National Park! Boek dan Mbali Mbali Tarangire River Camp Lodge. Hier zul je ongetwijfeld een goede nachtrust hebben.

 

Hotel nog toevoegen

Tarangire Nationaal Park, Tanzania - Reiskick